300TL ve ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA !

Kağıt Maskeler Nasıl Kullanılır?

Kağıt Maskeler Nasıl Kullanılır?

 

Cilt bakımına renklilik katan değer: Kağıt maskeler…

Uzak Asya’dan gelen güzellik sırrı kağıt maske ışıltılı bir cilde sahip olmanın renkli bir yolu. Asyalı kadınların cilt bakım ritüellerinde yer verdikleri maskelerin ünü şimdi tüm dünyanın gündeminde. Cildiniz için ihtiyacınız olan ışıltıdan anti aging bakıma, nemlendiriciden leke giderici kompleks maske çeşitlerine kadar birçok renklilik cildinizi bekliyor. Cilt bakımının tartışmasız rutini haline dönüşen kağıt maske bakımının püf noktalarıysa yazı dizimizde…

 

Kağıt Maske Cilt Bakım Rutininde Hangi Aşamada Kullanılmalı?

Temiz, parlak ve ışıltılı bir yüze sahip olmak için gündelik cilt bakımı oldukça önemlidir. Kremler, serum veya ampullerle zenginleşen cilt bakımınıza farklılık katmayı planlayanların aradıkları ürün kağıt maskeler cilt bakımının hangi aşamasında kullanmak gerekir? Kağıt maskelerden en iyi verimi elde etmek için doğru aşamada kullanımına önem vermelisiniz. Böylece bir kağıt maske ile haftalarca cildinize yetecek bir nemi depolamanız mümkün.

Cildinizi temizleyin.

Her cilt bakımı öncesi rutin bir uygulama. Cilt temizliği. İyi bir cilt temizliği için jel ve tonikleri kullanmanızın önemi büyük. Ancak alternatif olarak doğal ve bitkisel içeriklere sahip sabunları da kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca cilt temizliğinde öne çıkan lavanta veya papatya suları da tercih edilebilir. Cilt bakımını makyaj sonrası yapmayı planlıyorsanız makyaj temizleme suları kullanarak, gözeneklerinizin iyice açıldığından emin olmalısınız.

Önce serum mu, maske mi?

Cilt temizliği sonrası gündelik bakım rutinine dahil ettiğiniz serumların kullanımı oldukça mantıklı. Çünkü serumlar ince bir yapıya sahiptir ve uygulama sonrasındaki birkaç dakika içerisinde cilt tarafından emilebilir. Böylece cildinizin kağıt maske bakımına daha uygun bir hale gelir. Serum sonrası kağıt maskenizi hazırlayarak uygulama işlemine geçebilirsiniz. Bu süreçte serum kullanmanız şart değil. Eğer serum bakımına ara vermeyi düşünüyorsanız, cilt temizliğinin ardından kağıt maske uygulamasına geçebilirsiniz.

Serum konusunda sizleri daha fazla aydınlatabilmek adına ‘Cilt Bakım Serumları Ne İşe Yarar?’ yazımıza göz atmanızı öneririz.

Nemlendirici öncesi kağıt maske uygulaması yapılır mı?

Kağıt maskenin öncesi veya sonrasında nemlendirici kreminizi kullanmanıza gerek var mı? Kağıt maskelerin en önemli özelliklerinden biri de yüzünüzü nemlendirmesi. Cilt özelindeki sorunlarınıza göre seçilen kağıt maskelerin hemen hepsinde cilt nemlendirici ve yatıştırıcı etkilere sahip özler olabilir. Bunların var olmasıysa nemlendiricileri kullanımını askıya almanızı gerektirmez. Kağıt maske uygulaması sonrası nemlendirici kullanımı çok daha güçlü etkilerin ortaya çıkmasını sağlar. Çünkü maskeler, nemlendirici kremler gibi doğrudan nemlendirici etkiye sahip değil. Bununla birlikte maskeden gelen zengin kaynak ve özlerin ciltte daha iyi tutunmasının bir yolu da gündelik nemlendirici kreminizle w rutinini sonlandırmanız.

 

Kağıt Maske Ne Zaman Yapılır?

Cilt bakım rutininden en iyi faydanın elde edileceği zaman dilimi akşam saatleridir. İş sonrası yüz temizliğinizi yapmanızın ardından gündelik rutin bakımını yapmalısınız. Bunun en önemli nedeni vücudun uyguda yapılanmasını sağlaması. Bu da, maskeden elde edilen özlerin cilt tamiri için daha iyi kullanılmasını sağlar. Dolayısıyla gün içerisinde herhangi bir vakitte cilt bakımı yapmak yerine her bakım ritüeli için uygu vaktinize yakın bir zaman dilimini belirlemelisiniz. Günün diğer vakitlerindeki bakımınız için de nemlendirici veya dışarıda vakit geçirecekler için güneş koruyucu kremler yeterlidir.

Kağıt Maske Kaç Günde Bir Yapılmalı?

Kağıt maske ayda bir mi, haftada bir mi yapılır? Kağıt maske kullanımı ile alakalı sürenin belirlenmesinde cildinizin tepkisini ölçmenizin yararı oldukça fazla. İlk kağıt maske uygulaması sonrası elde edilen sonucun etkilerinin azalmaya başlamasıyla ikinci uygulama geçebilirsiniz. Böylece ilk uygulama ve sonrası uygulamalar arasındaki zamanı daha doğru belirleyebilirsiniz. Özellikle çok kuru cilt yapısına sahip kişilerin üç günde bir uygulama yapması gerekebilir. Ancak daha yağlı ciltler için haftada bir uygulama daha uygun olabilir.

 

Kağıt Maske Yüzde Ne Kadar Süre Durmalı?

Kağıt maske kullanımında öne çıkan özelliklerden biri de maskenin ciltte kalma süresi. En az 20 dakikalık bir uygulama sonrası maskenin özlerinin cilde geçmesi mümkün. Ancak bu süre isteğe göre 30 dakikaya da çıkarılabilir. Maskeyle uyumayı da düşünebilirsiniz. Tabi uykuda çok fazla hareket edenler için böyle bir uygulama söz konusu olmayabilir.  Maske cilde rahatça oturan bir yapıda olduğundan gündelik işlerinizi yapmanıza engel olmaz. Bu da maskenin daha uzun süreler cildinizi beslemesi için zamanı verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olur. Yine de en az yüzde kalma süresi yirmi dakikadır.

Kağıt Maskenin Yoğun Özünden Daha Çok Nasıl Faydalanır?

Kağıt maske özlerinden yoğun bir şekilde cildi faydalandırmanın en temel yolu cildinizin gözeneklerini temizlemek. Ferah ve nefes alabilir bir ciltte maske özlerinin emilimi daha hızlı ve yoğun şekilde gerçekleşir. Ayrıca maske uygulaması sonrası özlerin cilt tarafından iyice emilmesini beklemek gerekir. Bu sürece yanlış uygulama ile zarar verenlerin sayısı az değil. Kağıt maskenizi çıkardıktan sonra cilt yüzeyinizde yoğun nemlilik ve özler parlak bir tabaka halinde ön plandadır. Bu tabakanın asla yıkanmaması gerekir. Ancak emilimini beklemek yerine yıkayarak özlerin cilde enjeksiyonuna zarar veren kişiler maskeden bir fayda elde edemez.

Ne yapmalısın?

En az 15-20 dakika maske uygulamasını yaptıktan sonra cildindeki özlerin emilimi arttıracak yüz masajını yapmalısınız. Sadece üç veya beş dakikalık bir masajla cilt yüzeyindeki özlerin iyice emilimi artırılır. Ayrıca mesajla kan akışına da katkı sağlamış olursunuz. Çok fazla uğraşmak istemeyenlerin yapması gerekense nemlendirici krem kullanımı ile özün cilt altına hapsedilmesini sağlamak. Bu nedenle nemlendiricinin maske öncesi kullanımı doğru bir uygulama değil. Önce kağıt maske, masajla özün emilimini arttıran fraksiyon işlemi, daha sonrasındaysa nemlendirici kremle cilt yüzeyinde elde edilen mükemmel bir pürüzsüzlük.

 

Derminix Kağıt Maske Ürünleri ve Fiyatları Nelerdir?

Cilt bakım rutininizi renklendirmenizi sağlayan birden fazla kağıt maske ürününden söz edilebilir. Bunların doğal özlere sahip fiber maske formuna sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Bu bakımdan bambu liflerinden yapılan maske ürünleri ile öne çıkan Derminix, aydınlatıcı ve kolajen üretimini arttıran Derminix Kolajen + C Vitamini Kağıt Maske ile ön planda. Ayrıca cildinizdeki ölü deriyi arındırıcı ve yenileme etkisine sahip Derminix AHA + BHA Kağıt Maske de akne eğilimli ciltler için pratik bir çözüm. Sivilceye eğilimli ciltlerin önleyici bakıma ihtiyaçları var. Bunun için en iyi kağıt maske alternatiflerinden biri Derminix Glikolik Asit Kağıt Maske, glikolik asitle aşırı yağlanmaya karşı cildinize direnç kazandırır.

Daha esnek, yumuşak ve gözeneklerden arınmış bir cilt sağlıklı görünüme sahip cilttir. Özellikle yanlış bakım sonucu ciltte oluşan gözeneklerin kapanmasını sağlamak için laktik asit özleri içeren kağıt maskeler tercih edilebilir. Derminix Laktik Asit Kağıt Maske, içeriğindeki doğal özleri ile her cilt tipine uygun kağıt maske ürünleri arasında. Ayrıca doğal nemlendirici ve anti aging bakımını renklendiren Derminix Amino Asit Kağıt Maske de protein özleri ile cilt kırışıklıklarına karşı maksimum bakım yapmanızı sağlar.

E-POSTA BÜLTENİMİZE LİSTEMİZE KATIL

ilk siparişinde geçerli 10% indirim kazan

By subscribing you agree to receive emails in accordance with REN Clean Skincare privacy policy. To opt out, click unsubscribe at the bottom of our emails.